Filmek

Amennyiben előzeteseket szeretne megtekinteni, kérjük, kattintson ide.

NYITÓFILM – A Koreai Filmfesztivál ünnepélyes megnyitóján egy kiemelt filmet vetítünk, melyre a belépés ingyenes.

A 11. fesztivált Lee Chang-dong Gyújtogatók című alkotásával nyitjuk. A filmdráma a koreai Y generáció kilátástalanságával foglalkozik egy szerelmi háromszög történetén keresztül. A film az idei cannes-i fesztiválon debütált, ahol a filmkritikusok által odaítélt Fipresci-díjjal jutalmazták, továbbá minden idők legjobb kritikai fogadtatását kapta a fesztivál elmúlt 70 éves történetében.

FRISS – A Friss szekció a legújabb koreai sikerfilmeket vonultatja fel, és elsősorban a koreai film alakuló irányaira fókuszál.

Idén széles műfaji palettán – Lee Yong-seung A 7-es szoba vígjátékától Min Kyu-dong Női sorsok filmdrámájáig – összesen 8 népszerű filmet vetítünk.

ARCOK – Az Arcok szekció Korea nagyhatású filmkészítőinek egyikét mutatja be.

Idén E J-yong filmrendező lesz a fesztivál vendége, akinek 4 kultfilmjét tűzzük programra, és az Egy gyilkos asszony vetítése után beszélgetünk vele.

FÓKUSZ – A Fókusz szekció egy témára összpontosít.

Idén a Fókusz a Koreai Filmművészeti Akadémia (KAFA) rövidfilmjeit mutatja be. A KAFA-t a Koreai Filmtanács alapította 1984-ben. Az iskolában filmrendezést, animációs filmkészítést, operatőri ismereteket és gyártásvezetést tanítanak. A tanulók évi 4 játékfilmet készíthetnek. Az itt készült alkotásokat rendszeresen díjazzák hazai és nemzetközi filmfesztiválokon is. A Koreai Filmművészeti Akadémia az ország vezető filmiskolája, egykori diákjai alkotják a kortárs koreai filmszakma magját.

EXTRA – Az Extra szekció magyar filmes szakemberek válogatásait tartalmazza, vetítés utáni beszélgetésekkel.

Idén Vincze Teréz, az ELTE Filmtudomány Tanszékének adjunktusa választott ki filmeket. A 2018-as Extra szekció a Csendes álom címet kapta, és 4 olyan független filmet foglal magába, melyek hangos fesztivál- és közönségsikereket értek el. A filmvetítéseket Cine Talk zárja.